Žele bomboni brez sladkorja

Žele bomboni brez sladkorja

Avtorica recepta: Ajda Jančar

Bolero BRESKEV
Bolero ČEŠNJA

Zahtevnost: 1/5

  • Čas priprave10 min
  • Čas hlajenja3 ure

SESTAVINE

  • 5 lističev želatine
  • 75 ml vode
  • 1 čajna žlička izbranega bolero okusa
  • Pol čajne žličke konjak moke
  • Silikonski modelčki

PRIPRAVA

1

V skodelico nalijemo hladno vodo in vanjo namočimo liste želatine. Listi želatine morajo biti v celoti potopljeni. Pomagamo si lahko tako, da jih prepognemo ali razlomimo. Želatino moramo namakati 5 minut.

2

V manjšo kozico nalijemo vodo in vmešamo čajno žličko poljubnega Bolero napitka. Moja najljubša okusa za bombone sta breskev in češnja, lahko pa uporabimo tudi druge.

3

Kozico pristavimo na štedilnik na najmanjšo temperaturo in vsebino segrevamo. Ko je tekočina že razmeroma topla, dodamo želatino, ki se je namakala. Želatino iz skodelice zajamemo s čistimi rokami in jo narahlo ožamemo, nato pa jo damo v kozico in vse skupaj premešamo. Kozico nato odstavimo z ognja.

4

V toplo tekočino dobro vmešamo še konjak moko.

5

Tekočino vlijemo v silikonski modelček poljubne oblike. Modelček pustimo na delovnem pultu pol ure, da se masa vsaj malo strdi. Nato modelček prestavimo v hladilnik, da se bodo bonboni tam ohlajali še nekaj ur. Najbolje jih je v hladilniku pustiti čez noč.