Mleto meso v paradižnikovi omaki po perzijsko
Bolero PARADIŽNIK
Zahtevnost: 5/5
- Čas kuhanja1 hr
- Tip jedi
- Main Course
- Salad
- Attribute Label
- Attibute Values
Sestavine
- 150 g mletega pustega mesa
- 50 g basmati riža
- 100 ml paradižnikove omake
- 1 mala čebula
- česen
- olje v spreju
- 2 zvrhani žlici čičerike iz konzerve (50 g)
- 1 žlička kurkume in curryja
- 1/2 žličke ingverja
- 1/4 žličke kardamoma v prahu
- sol, poper
- 1 žlica žafranove vode*
- 1/4 žličke Bolero PARADIŽNIK
- 1 ščep limete v prahu (opcijsko)
Solata
- 100 g narezane kumare
- zelena solata
- 1 žlica grškega jogurta
- mleta meta in sol
PRIPRAVA
Čebulo narežemo in prepražimo na malo olja. Dodamo meso. Pražimo 2-3 minute in začinimo: dodamo 1/2 žlice žafranove vode, Bolero, curry, kurkumo, kardamom in ingver ter po želji še ščep limete.
Po 5 minutah dodamo paradižnikovo omako in zalijemo z vodo. Počakamo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj. Pokrito kuhamo 15 minut.
Na koncu dodamo še čičeriko. Gostoto omake prilagodimo svojemu okusu. Če je potrebno, povečamo ogenj in odkrito kuhamo, dokler voda ne izpari.
Medtem ko se meso kuha, skuhamo riž v večji količini slane vode. Riž odcedimo in dodamo 1/2 žlice žafranove vode ter premešamo.
Solato narežemo in pripravimo preliv – jogurt pomešamo s soljo in meto.
Postrežemo meso skupaj z rižem in solato.
Energijska vrednost:
532 kcal
45.8g beljakovin
58.8 g oglikovih hidratov
13.6 g maščob
* Žafranovo vodo pripraviš tako, da čez dve kocki ledu posuješ malo žafrana in počakaš, da se led raztopi.