Mleto meso v paradižnikovi omaki po perzijsko

Mleto meso v paradižnikovi omaki po perzijsko

Bolero PARADIŽNIK

Zahtevnost: 5/5

  • Čas kuhanja1 hr
  • Tip jedi
    • Main Course
    • Salad
  • Attribute Label
    • Attibute Values

Sestavine

  • 150 g mletega pustega mesa
  • 50 g basmati riža
  • 100 ml paradižnikove omake
  • 1 mala čebula
  • česen
  • olje v spreju
  • 2 zvrhani žlici čičerike iz konzerve (50 g)
  • 1 žlička kurkume in curryja
  • 1/2 žličke ingverja
  • 1/4 žličke kardamoma v prahu
  • sol, poper
  • 1 žlica žafranove vode*
  • 1/4 žličke Bolero PARADIŽNIK
  • 1 ščep limete v prahu (opcijsko)

Solata

  • 100 g narezane kumare
  • zelena solata
  • 1 žlica grškega jogurta
  • mleta meta in sol

PRIPRAVA

1

Čebulo narežemo in prepražimo na malo olja. Dodamo meso. Pražimo 2-3 minute in začinimo: dodamo 1/2 žlice žafranove vode, Bolero, curry, kurkumo, kardamom in ingver ter po želji še ščep limete.

2

Po 5 minutah dodamo paradižnikovo omako in zalijemo z vodo. Počakamo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj. Pokrito kuhamo 15 minut.

3

Na koncu dodamo še čičeriko. Gostoto omake prilagodimo svojemu okusu. Če je potrebno, povečamo ogenj in odkrito kuhamo, dokler voda ne izpari.

4

Medtem ko se meso kuha, skuhamo riž v večji količini slane vode. Riž odcedimo in dodamo 1/2 žlice žafranove vode ter premešamo.

5

Solato narežemo in pripravimo preliv – jogurt pomešamo s soljo in meto.

6

Postrežemo meso skupaj z rižem in solato.

Energijska vrednost:

7

532 kcal
45.8g beljakovin
58.8 g oglikovih hidratov
13.6 g maščob

8

* Žafranovo vodo pripraviš tako, da čez dve kocki ledu posuješ malo žafrana in počakaš, da se led raztopi.