Lemon-čili perutničke

Lemon-čili perutničke

Bolero LIMONA IN ČILI

Zahtevnost: 3/5

  • Čas priprave20 min
  • Čas kuhanja20 min
  • Celoten čas40 min

    Sestavine

    • 1 kg perutničk

    Marinada

    • 2 žlici olivnega olja
    • 1 žlička Bolera z okusom lemon-čilija
    • 2 žlici paradižnikove omake
    • 1 žlička nastrganega ingverja
    • 2 stroka česna
    • sol
    • poper

    PRIPRAVA

    1

    Vse sestavine za marinado zmešamo in z njo premažemo perutničke.

    2

    Perutničke zavijemo v folijo, da se navzamejo okusa in jih postavimo čez noč v hladilnik.

    3

    Naslednji dan perutničke spečemo na žaru, v pečici ali pa jih pripravimo v cvrtniku na vroč zrak.

    4

    Namig: Namesto marinade lahko pripravimo dip omako za perutničke tako, da odstranimo iz recepta olje.