Lemon-čili perutničke
Bolero LIMONA IN ČILI
Zahtevnost: 3/5
- Čas priprave20 min
- Čas kuhanja20 min
- Celoten čas40 min
Sestavine
- 1 kg perutničk
Marinada
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička Bolera z okusom lemon-čilija
- 2 žlici paradižnikove omake
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 2 stroka česna
- sol
- poper
PRIPRAVA
1
Vse sestavine za marinado zmešamo in z njo premažemo perutničke.
2
Perutničke zavijemo v folijo, da se navzamejo okusa in jih postavimo čez noč v hladilnik.
3
Naslednji dan perutničke spečemo na žaru, v pečici ali pa jih pripravimo v cvrtniku na vroč zrak.
4
Namig: Namesto marinade lahko pripravimo dip omako za perutničke tako, da odstranimo iz recepta olje.