Marmorni kolač
Bolero RUM
Bolero MANDELJ
Bolero VANILJA
Zahtevnost: 3/5
- Čas priprave30 min
- Čas pečenja40 min
- Skupen čas1 ura 10 min
- Tip jedi
SESTAVINE
- 300 g riževe moke
- 100 g masla
- 200 ml mleka
- 4 jajca
- 4 žlice kakava
- 1 vrečka pecilnega praška
- Bolero mandelj
- Bolero rum
- Bolero vanilja
PRIPRAVA
1
Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov stepemo sneg.
2
Rumenjakom dodamo dve kavni žlički Bolero vanilje, dve žlički Bolero mandlja in žličko Bolero ruma.
3
Maslo stopimo in ga dodamo rumenjakom. Nato dodamo moko, pecilni prašek in mleko ter mešamo, dokler ne nastane gosta zmes.
4
Sneg postopoma dodajamo masi. Ko vmešamo ves sneg, 1/3 mase damo v drugo posodo in vmešamo še kakav.
5
V pomaščen pekač najprej damo polovico svetle mase in polovico kakavove in nato še ostanek obeh.
6
Pekač postavimo v pečico in na 180 stopinjah pečemo 40-45 minut.