Frutilu čokoladna krema

Frutilu čokoladna krema

Frutilu ČOKOLADA

Zahtevnost: 2/5

  • Čas priprave20 min
  • Tip jedi
  • Attribute Label
    • Attibute Values

Sestavine

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 100 g temne čokolade (s čim manj sladkorja)
  • 2–3 čajne žličke Frutilu čokolada (odvisno od intenzivnosti okusa in sladkosti)
  • 150 g piškotov (po želji brez sladkorja)
  • Sadje po želji (maline, borovnice, banane, jagode,…)

PRIPRAVA

1

Kekse drobno zmeljite (lahko uporabite mešalnik ali jih zaprete v vrečko in zdrobite z valjarjem) in jih postavite na stran.

2

Čokolado stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici (v intervalih po 10 sekund, da se ne zažge). Postavite na stran, da se nekoliko ohladi.

3

Smetano stepajte toliko časa, da nastanejo vrhovi, nato pa med mešanjem postopoma dodajajte stopljeno čokolado, da ohranite rahlo teksturo

4

V smetanovo-čokoladno mešanico vmešajte še Frutilu Čokolada. Poskusite in po potrebi dodajte več Frutilu praška za močnejši okus.

5

Frutilu čokoladno kremo lahko uporabite za torte, rolade ali pa samostojne sladice, kot je na primer čokoladna krema s keksi in sadjem:

6

Na dno kozarca položite plast zdrobljenih keksov.

7

Dodajte plast čokoladne kreme.

8

Po želji vmes dodajte sveže sadje za svežino in kontrast.

9

Postopek ponavljajte, dokler ne napolnite kozarca: plast keksov, krema, sadje itd. Zaključite s kremo na vrhu, ki jo lahko okrasite z naribano čokolado, kakavom v prahu ali svežim sadjem. Postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se okusi prepojijo in krema postane čvrsta.