Frutilu čokoladna krema
Zahtevnost: 2/5
- Čas priprave20 min
- Tip jedi
- Sladica
- Snack
- Attribute Label
- Attibute Values
Sestavine
- 250 ml smetane za stepanje
- 100 g temne čokolade (s čim manj sladkorja)
- 2–3 čajne žličke Frutilu čokolada (odvisno od intenzivnosti okusa in sladkosti)
- 150 g piškotov (po želji brez sladkorja)
- Sadje po želji (maline, borovnice, banane, jagode,…)
PRIPRAVA
Kekse drobno zmeljite (lahko uporabite mešalnik ali jih zaprete v vrečko in zdrobite z valjarjem) in jih postavite na stran.
Čokolado stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici (v intervalih po 10 sekund, da se ne zažge). Postavite na stran, da se nekoliko ohladi.
Smetano stepajte toliko časa, da nastanejo vrhovi, nato pa med mešanjem postopoma dodajajte stopljeno čokolado, da ohranite rahlo teksturo
V smetanovo-čokoladno mešanico vmešajte še Frutilu Čokolada. Poskusite in po potrebi dodajte več Frutilu praška za močnejši okus.
Frutilu čokoladno kremo lahko uporabite za torte, rolade ali pa samostojne sladice, kot je na primer čokoladna krema s keksi in sadjem:
Na dno kozarca položite plast zdrobljenih keksov.
Dodajte plast čokoladne kreme.
Po želji vmes dodajte sveže sadje za svežino in kontrast.
Postopek ponavljajte, dokler ne napolnite kozarca: plast keksov, krema, sadje itd. Zaključite s kremo na vrhu, ki jo lahko okrasite z naribano čokolado, kakavom v prahu ali svežim sadjem. Postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se okusi prepojijo in krema postane čvrsta.