ČOKOLADNI BROWNIJI

Bolero RUM

Zahtevnost: 

  • Čas priprave10 min
  • Čas kuhanja20 min
  • Celoten čas30 min
  • Peka (stopinje)180
  • Vrsta kuhinje
    • Ameriška
  • Tip jedi

Sestavine

  • 2 jajci
  • 100 g masla
  • 200 g temne čokolade (brez dodanega sladkorja)
  • 100 g pirine moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 30 g temen kakav brez dodanega sladkorja
  • Bolero z okusom ruma (1-2 čajni žlički)

Postopek

1

Na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo.

2

V drugi posodi zmešamo jajci in Bolero z okusom ruma.

3

Ko se čokolada in maslo stopita, ohladimo zmes na sobni temepraturi in jo zmešamo z jajci.

4

Skozi cedilo presejemo moko, pecilni prašek in kakav in vse skupaj dobro premešamo.

5

Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili s kokosovo maščobo ali obložili s peki papirjem. Maso pečemo v pečici 15 do 20 minut na 180 stopinjah. Ko je masa pečena, jo ohladimo in narežemo.

NAMIG: Za popestritev recepta lahko v maso dodamo nasekljane orehe, lešnike ali koščke čokolade.