Bolero RUM
Zahtevnost:
- Čas priprave10 min
- Čas kuhanja20 min
- Celoten čas30 min
- Peka (stopinje)180
- Vrsta kuhinje
- Ameriška
- Tip jedi
Sestavine
- 2 jajci
- 100 g masla
- 200 g temne čokolade (brez dodanega sladkorja)
- 100 g pirine moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 30 g temen kakav brez dodanega sladkorja
- Bolero z okusom ruma (1-2 čajni žlički)
Postopek
1
Na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo.
2
V drugi posodi zmešamo jajci in Bolero z okusom ruma.
3
Ko se čokolada in maslo stopita, ohladimo zmes na sobni temepraturi in jo zmešamo z jajci.
4
Skozi cedilo presejemo moko, pecilni prašek in kakav in vse skupaj dobro premešamo.
5
Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili s kokosovo maščobo ali obložili s peki papirjem. Maso pečemo v pečici 15 do 20 minut na 180 stopinjah. Ko je masa pečena, jo ohladimo in narežemo.
NAMIG: Za popestritev recepta lahko v maso dodamo nasekljane orehe, lešnike ali koščke čokolade.