Bolero razpokani medenjaki

Bolero CIMET in MED

Zahtevnost: 

  • Čas priprave20 min
  • Čas hlajenja30 min
  • Čas peke10 min

SESTAVINE

ZA 5 KROGLIC

  • 400 g bele moke
  • 100 g polnozrnate moke
  • 50 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 50 ml mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 3 žlice medu
  • Bolero cimet
  • Bolero med

PRIPRAVA

1

Maslo mešamo, da se speni. Dodamo sladkor in jajce in vse skupaj dobro zmiksamo, na koncu pa dodamo še mleko.

2

Med mešanjem postopno dodajamo moko, pecilni prašek in Bolero z okusom cimeta in medu. Na koncu vmešamo še 3 žlice medu.

3

Maso pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut.

4

Iz mase lahko oblikujemo kroglice, lahko pa jo tudi razvaljamo na debelino pribl. 0,5 cm in s poljubnimi modelčki oblikujemo piškote. Če se odločimo za valjanje, priporočam valjanje med dvema pomokanima peki papirjema, saj se masa zaradi medu lepi.

5

Piškote pečemo v pečici pribl. 10 minut na 180 stopinjah.