Bolero pustni drož-krofi
Bolero RUM
Zahtevnost: 5/5
- Čas priprave35 min
- Čas cvrtja3-4 min na vsaki strani
- Počivanjecca 16h
- Tip jedi
- Cooking Method
- cvrtje
Sestavine
- 250 g aktivnih droži
- 500 g namenske moke za krofe ali Manitobe
- 2 žlici sladkorja
- 1 limonina lupina
- 1 žlička Bolero ruma
- 1/2 žličke soli
- 250 ml mleka
- 4 rumenjaki
- 1 vanilin sladkor
- 0,5 dcl olja
- 1 L olja za cvrtje
PRIPRAVA
1
Pomešamo vse sestavine, razen olja. Testo gnetemo s kuhinjskim robotom cca. 5 minut, da se vse lepo poveže. Nato dodamo 0,5 dcl olja in gnetemo še 15-20 minut.
2
Testo pokrijemo in ga pustimo počivati na pultu približno 1 uro, nato ga postavimo čez noč v hladilnik.
3
Zjutraj naj se testo segreje na sobno temperaturo. Oblikujemo kroglice, ki jih damo na pomokan prt ali pult. Vsako kroglico rahlo sploščimo. Pustimo vzhajati pokrito s krpo 6-8 ur (odvisno od temperature stanovanja).
4
Krofe cvremo v pokritem loncu na zmernem ognju približno 3-4 minute, nato pokrov odstranimo in krofe obrnemo. Krofe cvremo še dodane 3-4 minute brez pokrova.
5
Krofe poljubno nadevamo z marmelado ali kremo.