Bolero potratne rolice
- Čas priprave20 min
- Čas peke20 min
- Vzhajanje1 h 30 min
- Tip jedi
- Attribute Label
- Attibute Values
Sestavine
Testo
- 450 g moke manitoba
- 50 g nevtralnih beljakovin v prahu (ali 50 g moke)
- 45 g margarine light
- 2 rumenjaka
- 1 suhi kvas
- 1/2 žličke BOLERO vanilja
- 1/4 žličke BOLERO RUM
- 270 ml mleka
- 60 g skyra/proteinskega jogurta
Nadev
- 250 g skute (10% maščobe)
- 60 g mletih orehov
- 1 jajce
- 1/4 žličke BOLERO rum, vanilja in cimet
PRIPRAVA
1
Moko skupaj s proteini presejemo, dodamo mlačno mleko in kvas. Pustimo vzhajati v jamici toliko časa, da se kvas aktivira. Dodamo preostale sestavine in zgnetemo v gladko testo.
2
Testo vzhajamo 40-50 minut.
3
Testo razvaljamo v pravokotnik dolžine cca. 60 cm in debeline 0,5-1 cm. Premažemo ga s skuto, v katero dodamo malo vaniljevega sladila ali esence vanilje ter eritritola. V posodici pomešamo mlete orehe z 1 jajcem, dodamo BOLERO rum, vanilijo in cimet po okusu.
4
Testo zvojemo kot rolado in narežemo na približno 21 enako velikih kosov.
5
Vzhajamo še 30-40 minut.
6
Rolice pečemo pri 180 stopinjah približno 30 minut, premazane z malo mleka.
Energijska vrednost:
7
132 kcal na kos