Bolero navadni krofi
Bolero RUM
Zahtevnost: 4/5
- Čas priprave45 min
- Čas cvrtja3-4 min na vsaki strani
- Tip jedi
- Cooking Method
- cvrtje
Sestavine
- 1 kocka kvasa
- 500 g namenske moke za krofe ali Manitoba moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 limonina lupina
- 1 žlička Bolero ruma
- 1/2 žličke soli
- 250 ml mleka
- 4 rumenjaki
- 1 vanilin sladkor
- 0,5 dcl olja
- 1 L olja za cvrtje
PRIPRAVA
1
Pripravimo kvas tako, da ga razdrobimo v malce mleka in sladkorja ter počakamo, da se aktivira.
2
Pomešamo vse sestavine, razen olja.
3
Maso gnetemo 5 minut in dodamo 0,5 dcl olja. Gnetmo še 20 minut.
4
Oblikujemo kroglice in jih cvremo brez vzhajanja!
5
Krofe cvremo v pokritem loncu na zmernem ognju približno 3-4 minute, nato pokrov odstranimo in krofe obrnemo. Krofe cvremo še dodane 3-4 minute brez pokrova.
6
Krofe poljubno nadevamo z marmelado ali kremo.
Hranilne vrednosti
7
329 kcal/100 g oz. 214 kcal na kos (1/17)