Bolero RUM in GOZDNI SADEŽI
Zahtevnost:
- Čas kuhanja30 min
- Čas priprave3-4 ure
- Tip jedi
SESTAVINE ZA BISKVIT
- 4 jajca3 žlice eritritola2 žlici kakava brez dodanega sladkorja3 žlice mletih mandljev20 g kokosove maščobeBolero z okusom rumanekaj žlic mascarpone sira
SESTAVINE ZA POLNILO
- 100 g malin2 žlici eritrtiolanekaj kapljic limoninega soka2 g želatine ali 1/4 žličke konjak moke50 g light kremnega sirasladkamo lahko z Bolero gozdnimi sadeži
SESTAVINE ZA OBLIV
- 200 g temne čokolade brez sladkorja50 g olja
PRIBOR
- Potebujemo še modelčke za cake popsicles, lesene palčke in peki papir.
Postopek
Priprava polnila
Maline postavimo v manjšo kozico, ter dodamo eritritol in limonin sok. Z vilicami maline pretlačimo in dodamo še želatino. Po želji sladkamo z Bolero gozdnimi sadeži. Ohladimo.
Primešamo kremni sir in nadev uporabimo, ko polnimo modelčke za naše lizike.
Priprava biskvita
Jajca, eritrtitol in Bolero z okusom ruma penasto zmešamo. Dodamo še preostale sestavine in premešamo. Vlijemo v manjši pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinj približno 10-12 minut. Ohladimo.
Biskvit natrgamo na kose in dodamo mascarpone sir po žlicah. Masa se mora lepo povezati in se ne sme preveč lepiti na roke.
Z maso napolnimo modelčke do polovice, vstavimo leseno palčko in na sredino dodamo nadev malin in kremnega sira.
Dodamo še nekaj mase, da so modelčki napolnjeni do vrha. Naše lizike postavimo v zamrzovalno skrinjo za 2-3 ure oziroma dokler se ne strdijo.
Priprava obliva
V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo segrejemo in stopimo čokolado in olje. Lizike potopimo v čokolado in poljubno dekoriramo.