Bolero kokosove kocke

Bolero kokosove kocke

Bolero VANILIJA
Bolero RUM

Zahtevnost: 3/5

  • Čas priprave45 min
  • Čas pečenja20 min

Sestavine za biskvit

  • 4 jajca
  • 1 žlička Bolero z okusom vanilje
  • 100 g grškega jogurta
  • 125 ml mleka
  • 250 g pirine moke
  • 1 paketek pecilnega praška

Sestavine za preliv

  • 70 g margarine light
  • 90 g mlečne čokolade
  • 1/4 žličke Bolera z okusom ruma
  • 60 ml mleka
  • 100 g kokosove moke

PRIPRAVA

1

Jajca in Bolero z okusom vanilje stepamo do puhaste strukture približno 7 minut.

2

Dodamo mleko in jogurt, nato pa še presejano moko s pecilnim praškom. Maso pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.

3

Ko se biskvit ohladi, ga narežemo na kocke.

4

V ponev damo vse sestavine za preliv, razen kokosove moke. Stopimo mlečno čokolado.

5

Pripravimo dva krožnika. V enega damo čokoladni preliv. V drugega nasujemo kokosovo moko. Kocke nato pomočimo najprej v čokoladi, nato še povaljamo v kokosovi moki.

6

Dobro je, da kocke pustimo na hladem nekaj časa, saj so tako bolj okusne.

7

NAMIG:

  • Grški jogurt lahko nadomestiš z oljem, če te kalorije ne skrbijo.
  • Za temnejše kocke uporabi temno čokolado.
  • Za beljakovinske kocke uporabi 60 g beljakovin nevtralnega okusa ali z okusom vanilje in zmanjšaj delež moke v receptu za enako vrednost (60 g).

KALORIČNA VREDNOST: 2719 kcal
86,1 g beljakovin
256.3 g ogljikovih hidratov
150.8 g maščob