Bolero kokosove kocke
- Čas priprave45 min
- Čas pečenja20 min
- Tip jedi
Sestavine za biskvit
- 4 jajca
- 1 žlička Bolero z okusom vanilje
- 100 g grškega jogurta
- 125 ml mleka
- 250 g pirine moke
- 1 paketek pecilnega praška
Sestavine za preliv
- 70 g margarine light
- 90 g mlečne čokolade
- 1/4 žličke Bolera z okusom ruma
- 60 ml mleka
- 100 g kokosove moke
PRIPRAVA
1
Jajca in Bolero z okusom vanilje stepamo do puhaste strukture približno 7 minut.
2
Dodamo mleko in jogurt, nato pa še presejano moko s pecilnim praškom. Maso pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
3
Ko se biskvit ohladi, ga narežemo na kocke.
4
V ponev damo vse sestavine za preliv, razen kokosove moke. Stopimo mlečno čokolado.
5
Pripravimo dva krožnika. V enega damo čokoladni preliv. V drugega nasujemo kokosovo moko. Kocke nato pomočimo najprej v čokoladi, nato še povaljamo v kokosovi moki.
6
Dobro je, da kocke pustimo na hladem nekaj časa, saj so tako bolj okusne.
7
NAMIG:
- Grški jogurt lahko nadomestiš z oljem, če te kalorije ne skrbijo.
- Za temnejše kocke uporabi temno čokolado.
- Za beljakovinske kocke uporabi 60 g beljakovin nevtralnega okusa ali z okusom vanilje in zmanjšaj delež moke v receptu za enako vrednost (60 g).
KALORIČNA VREDNOST: 2719 kcal
86,1 g beljakovin
256.3 g ogljikovih hidratov
150.8 g maščob