Bolero Jogurtova tortica
- Čas priprave15 min
- Čas kuhanja45 min
- Celoten čas1 hr
- Tip jedi
Sestavine za 4 kose
- 400 g quark vanilija 0.2%
- 5 jajc
- 2 zelo zreli banani
- 1/4 žličke Bolero jogurta
- ščepec Bolero cimeta
Priloga
- 1 kaki
- 4 fige
- 200g proteinskega pudinga vanilija
- 1 mala žlička kokosovega olja
- ščepec Bolero cimet
- 2-3 žlice vode
PRIPRAVA
V posodo damo jogurt/quark, jajca, banano in Bolero okusa. S paličnim mešalnikom premešamo toliko, da je banana zmiksana.
Maso zlijemo v majhen tortni pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo, dokler masa ne dobi zlate rjave barve. Ta postopek traja približno 40-50 minut.
Hlajenje
Tortico sem pustila počivati v ugasnjeni pečici, čeprav to ni nujno potrebno.
Nato jo shranimo v hladilniku do jutra, da se dobro ohladi.
PRILOGA:
Kaki najprej narežemo na male kocke in ga popečemo na malo kokosovega olja. Dodamo malo vode in proti koncu potresemo še malo z Bolero cimetom.
Jed postrežemo z žlico vaniljevega proteinskega pudinga, figo in karameliziranim kakijem.
Hranilna vrednost
Na kos: 327 kcal
21.55 g beljakovin
40.57 g ogljikovih hidratov
9.5 g maščob
Samo tortica: 936 kcal cela, s quarkom 0.2%
64.4 g beljakovin
107.7 g ogljikovih hidratov
31.5 g maščob
Nasvet
Lahko se poigrate z raznovrstnim sadjem in ustvarite različne okuse. K jagodičevju lahko dodate malo Bolera z okusom gozdnih sadežev.