Bolero VANILJA
Zahtevnost:
- Čas priprave20 min
- Celoten čas1 hr 10 min
- Čas peke50 min
- Peka (stopinje)180°C
- Tip jedi
SESTAVINE
- Velik pekač premera 28 cm
- 200 g riža
- 500 g puste skute
- 1 čž Bolero vanilija (ali več, po želji)
- limonina lupinica
- 4 jajca
- esenca vanilije
- 200 g odtaljenih gozdnih sadežev
- * po želji dodamo tudi merico wheya
Postopek
1
Riž skuhamo in ohladimo. Jajca ločimo. Skuto in rumenjake spasiramo, dodamo Bolero z okusom vanilije. Po želji lahko dodamo tudi merico wheya. Beljake stepemo v čvrst sneg.
2
Ohlajeni riž in mešanico jajc s skuto premešamo, dodamo limonino lupinico in na koncu nežno primešamo beljake. Prilijemo v pekač, ki ga nekoliko namastimo. Po vrhu razporedimo gozdne sadeže.
3
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinij 45-50 minut.