Bolero MANGO
Zahtevnost:- Čas priprave30 min
- Čas peke15 min
- Čas kuhanja5 min
- Tip jedi
SESTAVINE
- 2 jajci
- 1 žlica eritritola
- 100 g ovsene moke
- 50 g pirine moke
- 100 ml vode + čajna žlička Bolero mango
- 1 žlica kokosovega olja
- 1/3 pecilnega praška
- 1/2 manga
- 2 g agar agar
- 200 ml vode
- 2 žlički Bolero mango napitka
- 1 skodelica jagodičevja
PRIPRAVA
1
Stepemo beljake. Nato posebej stepemo rumenjake in eritritol.
2
Dodamo kokosovo olje in 100 ml vode, v kateri smo zmešali Bolero napitek, nato pa še mešanico pirine in ovsene moke s pecilnim praškom.
3
Mešanici narahlo primešamo beljake.
4
V ogreti pečici pečemo biskvit približno 15 minut na 180 stopinjah.
5
V kozici zavremo 200 ml vode, dodamo 2 žlički Bolero napitka ter narezan mango. Spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo še 2 g agar agarja. Mešamo na nizkem ognju približno 5 minut in nato mešanico polijemo čez ohlajeni biskvit.
6
Torto okrasimo z jagodičevjem in jo postavimo v hladilnik za 1 uro.